Plofkraak pinautomaat Chaam: daders na lange achtervolging aangehouden, politiewagen crasht

CHAAM - Op een Rabobank-geldautomaat aan de Wouwerdries in Chaam is in de nacht van donderdag op vrijdag een plofkraak gepleegd. Na een wilde achtervolging werden vier verdachten met hulp van een politiehelikopter aangehouden in Meerkerk. Tijdens de achtervolging is een politiewagen tegen een boom gereden. Agenten liepen daabrij lichte verwondingen op.

"We hoorden rond drie uur 's nachts van diverse inwoners dat er iets aan de hand was bij de geldautomaat", vertelt een politiewoordvoerder. "Zij hoorden een gigantische knal. Wij zijn er meteen naartoe gegaan, maar de daders waren toen al gevlogen."

Politieauto beschadigd
Een half uur na de plofkraak zag de politie de auto van de daders op de A15 van Gorinchem naar Nijmegen. Verschillende politie-eenheden gingen achter de auto aan. Ook de politiehelikopter werd ingezet.

Tijdens de achtervolging werd met zeer hoge snelheden gereden. Op Instagram heeft de politie een foto geplaatst van de politiewagen die tegen een boom reed.


Liverpool
Rond kwart voor vier kon de auto in Meerkerk tot stoppen worden gedwongen en werden de vier verdachten aangehouden."Het gaat om om twee 19-jarige mannen, een man van 26 en een 30-jarige man", vertelt een politiewoordvoerder.

"Een van de 19-jarige mannen komt uit het Engelse Liverpool, de andere drie hebben geen vaste woon of verblijfplaats." Ze zitten vast op het politibureau aan de Mijkenbroek in Breda.

Hun auto is in beslag genomen voor onderzoek. Het is niet bekend of ze iets hebben buitgemaakt.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 17 februari 2017 - 05:40
Auteur: Peter de Bekker