Vuurwapengevaarlijke man Dorst aangehouden na schoten in bos

DORST - Een vuurwapengevaarlijke man uit Dorst is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden. Een arrestatieteam was het huis waar de man op dit moment verblijft eerder op de dag al binnengevallen, maar toen was de man er niet.

De man zou mogelijk iets te maken hebben met schoten die donderdagmiddag werden gehoord in een bos in Dorst. In zijn huis heeft de politie een luchtbuks in beslag genomen.

Huis even onbewaakt
Grote vraag is hoe de man er eerder op de dag vandoor kon gaan voordat het arrestatieteam bij zijn huis arriveerde. De politie stond namelijk voor zijn huis, in afwachting van de komst van het arrestatieteam. "Maar het huis is even onbewaakt geweest", vertelt een politiewoordvoerder. "Mogelijk dat hij op dat moment kans zag er vandoor te gaan. Later die avond kregen wij het bericht dat hij toch weer bij zijn huis was gezien. Toen hebben we hem wel aangehouden."


Vaker politie op de stoep
De 53-jarige man is voor onderzoek en verhoor naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht. Daar is hij vastgezet.

Het gaat om dezelfde man die vorig jaar ook al eens werd aangehouden, omdat hij op een prullenbak had geschoten. Een arrestatieteam pakte hem toen op. Volgens buurtbewoners is het vaker onrustig bij het huis waar de man verblijft. "De man van wie het huis is, laat zich makkelijk ompraten en dan neemt hij mensen in huis die voor dit soort problemen zorgen." Zo zou de politie volgens de buurtbewoners vaker bij het huis op de stoep staan. Sowieso een paar keer per jaar en sommige buurtbewoners spreken zelfs van 15 tot 20 keer per jaar.


print corrigeer
Publicatie: vrijdag 17 februari 2017 - 06:09
Auteur: Peter de Bekker