Universiteit van Tilburg doet aangifte tegen oud-medewerker: verduistering en valsheid in geschrifte

TILBURG - Tilburg University heeft aangifte gedaan tegen een oud-medewerker vanwege verduistering en valsheid in geschrifte. Dat heeft Koen Becking, voorzitter van het college van bestuur, vrijdag laten weten aan het NPO radio1-programma Argos.

Volgens het radioprogramma gaat het om Arie de Ruijter die van 2007 tot 2015 decaan was van de faculteit Humanities. Vanwege de grote werkdruk zou hij van de universiteit een deel van zijn begeleidingswerkzaamheden mogen uitbesteden.

De Ruijter zou daarvoor het bedrijf I'Solo Tisera in Gorinchem hebben ingeschakeld, dat is gespecialiseerd in pedicure en andere cosmetische behandelingen. Dit bedrijf staat op naam van de partner van het nichtje van de oud-decaan.

Na interne vragen over de omvang van de uitgaven en over of het werk niet openbaar moest worden aanbesteed, schakelde De Ruijter een tweede bedrijf in, Thoben Research & Consult. Deze onderneming bleek op naam van zijn neef te staan.

'Aanzienlijke bedragen'
De man zou volgens Becking 'aanzienlijk bedragen' hebben laten uitbetalen aan twee bedrijven van familieleden. "En dat is dus belastinggeld. Dat is echt buitengewoon vervelend als dat zo is. Daar baal ik ontzettend van", aldus Becking in Argos.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 17 februari 2017 - 16:04
Auteur: Ron Vorstermans