Megapopulair tijdens carnaval: feestkleding in onze eigen Brabantse kleuren

ROOSENDAAL - Meer dan ooit gaan Brabanders carnaval vieren in het Brabantsbont. Het dragen van kleding en accessoires in het roodwit van onze provincie zijn tijdens carnaval ongekend populair. De niet te stuiten opmars van de roodwitte kleding begon een paar jaar geleden toen Omroep Brabant het dragen van de Brabant-sjaal ging promoten.

Ook Dennis Sep van feestpaleis Sep in Roosendaal moet het toegeven. "Omroep Brabant was de eerste die begon met het promoten van de Brabant-sjaal en nu is het Brabants bont overal verkrijgbaar." Wat begon met één enkele sjaal in onze kleuren is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een enorm assortiment, dat in alle feestwinkels als warme broodjes over de toonbank gaat.


Rood-witte invasie
Dennis Sep somt op wat er allemaal in het Brabants roodwit verkrijgbaar is. "Natuurlijk de sjaal, mutsen, handschoenen, bril, stropdassen, jassen en zelfs een Brabant-tuinbroek. En dan heb ik nog niet eens alles opgenoemd." Dat we met z'n allen trotser op Brabant zijn, en daarvoor uit durven te komen, is volgens Sep mede te danken aan de jaarlijkse concerten van Guus Meeuwis in Eindhoven.

Vijftig tinten rood
Het ene rood is niet het andere rood volgens Dennis Sep. "Net als bij het grijs heb je ook vijftig tinten rood. Ons rood, het Brabants rood is brandweerrood, een lekkere sprekende kleur rood die eruit springt."

Behalve kleding is er inmiddels ook een groot assortiment aan emblemen in het roodwit verkrijgbaar. "Die zijn vooral populair bij mensen die al een kiel of een jas hebben en toch willen laten zien dat ze trots zijn op Brabant. Die kopen dan zo'n embleem die je op de kiel of jas kunt bevestigen."

Top drie
Het meest verkocht is de Brabant-sjaal, op nummer twee gevolgd door de Brabant-tuinbroek. Op de derde plaats staan de Brabant-handschoenen.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 17 februari 2017 - 16:21
Auteur: Rob Bartol