Kijk hier voor de uitslagen van de Brabantse clubs in de Jupiler League

HELMOND - Helmond Sport heeft vrijdagavond opnieuw verloren in de Jupiler League. RKC won op het nippertje van FC Dordrecht en de derby tussen FC Oss en FC Den Bosch eindigde in een gelijkspel. Lees hieronder alles terug.

Helmond Sport - FC Emmen 1-3
Issa Kallon schoot Emmen na zes minuten op voorsprong. Het was een schitterende goal. Van afstand schoot de aanvaller de bal achter doelman Ferhat Kaya. Cas Peters bracht na 28 minuten spelen de 0-2 op het scorebord. De derde lag er na 37 minuten in.

Frank Olijve scoorde, waarmee Helmond Sport nog voor rust op een hopeloze achterstand stond. Vlak voor tijd deed Furghill Zeldenrust nog iets terug. Op aangeven van Robert Braber maakte hij de 1-3. Dat was ook de eindstand.

FC Oss - FC Den Bosch 1-1
Er was geen bovenliggende partij in het eerste half uur van deze immer beladen Brabantse derby. Er waren kansen aan beide kanten. In de 31ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Cihat Çelik vond met zijn voorzet het hoofd van Fatih Kamaçi. Die kopte raak: 1-0. Mario Bilate bracht voor rust de ploegen weer in evenwicht. Na een uur spelen had Bilate de 1-2 moeten maken, maar hij zag doelman Jordy Deckers zijn inzet keren.

LEES OOK: Geen winnaar bij derby tussen FC Oss en FC Den Bosch

RKC Waalwijk - FC Dordrecht 2-1
De eerste helft in Waalwijk was weinig opwindend. Beide ploegen speelden behoudend en kansen bleven uit. Vlak voor de rust kwamen de bezoekers via Alvin Daniels op voorsprong. De aanvaller schoot fraai, van afstand, binnen. In de tweede helft leek RKC er meer zin in te hebben. Zo waren er kansen voor Steef Nieuwendaal, Kenny Anderson en Fred Benson. Maar er ging geen enkele bal in.

Zeven minuten voor tijd viel de gelijkmaker alsnog. Invaller Irvingly van Eijma schreef de treffer op zijn naam. In blessuretijd maakte de aanvaller zelfs de winnende 2-1. Bijzonder, omdat hij vanavond debuteerde voor de Waalwijkse club.

FC Eindhoven speelt zondagmiddag in Maastricht tegen MVV. Jong PSV en NAC Breda spelen maandagavond in Eindhoven tegen elkaar.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 17 februari 2017 - 19:50
Auteur: Joost van Erp