'Onze' Pleun wint zinderende finale The Voice of Holland

NUENEN - Ze is The Voice of Holland van 2017! Pleun Bierbooms uit Nuenen heeft vrijdagavond de finale van de populaire talentenjacht gewonnen. Ze versloeg concurrenten Isabel, Vinchenzo en Thijs.De show begon met vier finalisten. Thijs en Vinchenzo kregen niet genoeg stemmen na de eerste rondes. Pleun ging dus wel door en nam het nog op tegen Isabel.Pleun trad tijdens de finale meerdere keren op. De openingsact was met Armin van Buuren en alle kandidaten. Daarna beet ze het spits af. Dit deed ze met Writing's On The Wall. Dit nummer zong ze ook tijdens de eerste liveshow en toen haalde ze de hoogste score.
'Wat een opening'
"Wat een opening", aldus Ali B, een van de coaches. Haar eigen coach Walyon was ook erg positief. "We hebben een mooi reisje met z'n tweeën achter de rug. Ik vind je zo'n ongelofelijke winnaar. We gaan eindeloos terugspoelen om jouw mooie stem te blijven horen", zei hij met een knipoog, doelend op haar eerste baantje in de spoelkeuken bij een restaurant.De finalisten stonden vrijdagavond niet alleen op het podium, maar ook met hun eigen coaches en nationale en internationale sterren. Pleun en Isabel zongen samen met de Deense band Lukas Graham. Ze deden hun hit Seven Years. Met coach Walyon deed Pleun het nummer From this Moment On van Shania Twain.

Eigen single
Ook deed Pleun haar eigen single What Hurts The Most. Het nummer is een cover. Het is origineel van Rascal Flatts. "Alles wat ze zingt wordt Pleun. Daarom ben je klaar om de muziekwereld in te gaan. We hebben je nodig", zei coach Waylon na afloop van haar optreden.Favorietenrol
De zangeres is als sinds haar auditie een van de favorieten. Ze zong het nummer Million Years Ago van Adele. Dat vonden mensen haar op het lijf geschreven. “Ik word wel de Nederlandse Adele genoemd of een look-a-like. Ik vind dat alleen maar een compliment, want het is echt een topvrouw”, zei ze eerder tegen Omroep Brabant.ZIE OOK: Gaat Pleun The Voice of Holland winnen? De Pleunkabouters weten het zeker!

Een droom
Meedoen aan de The Voice was altijd al een droom voor Pleun. Al sinds het eerste seizoen wilde ze een keer op het podium staan.
Er is wat verwarring over waar de zangeres nu vandaan komt. Ze werd in Lieshout geboren, maar woont sinds kort in Nuenen. De 18-jarige was daar al vaak te vinden. Ze ging er naar school en sportte er. Ook heeft ze er haar zanglessen.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 17 februari 2017 - 20:39
Auteur: Maaike Cnossen