Carnaval in Oeffelt eerder gestopt na ongeluk waarbij 15-jarige jongen zwaargewond raakt

OEFFELT - Wat een mooie laatste carnavalsdag had moeten worden, werd een vreselijk zwarte dag voor de inwoners van Oeffelt. Een 15-jarige jongen raakte daar zwaargewond toen hij werd aangereden door een auto. De plaatselijke carnavalsvereniging had daarom besloten dat het carnavalsfeest in Oeffelt dit jaar eerder eindigde.

De 15-jarige jongen was met vrienden onderweg naar de optocht in Sint Agatha. Met zijn vriendengroep zou hij zelf ook meelopen in de optocht. Zijn vrienden zagen vervolgens het ongeluk gebeuren. Zij hebben uiteraard niet meer deelgenomen aan de optocht.

Ook andere groepen uit Oeffelt besloten zich dinsdagmiddag terug te trekken. De optocht in Sint Agatha ging wel door. Eric Jilissen, secretaris van carnavalsvereniging de Leemknèjers in Oeffelt, vertelde dat na een vergadering met de vereniging en de prins is besloten dat het carnaval in Oeffelt vroegtijdig is afgelopen.


Niet in de stemming
"Met name de prins is echt niet meer in de stemming om te feesten. Uit respect voor de familie zijn daarom alle verdere festiviteiten afgelast", aldus Jilissen. Dat betekende voor Oeffelt dat het jeugdbal niet doorging en dat er geen echte afsluiting van het carnaval was dit jaar.

"Heel vervelend, maar iedereen was het er mee eens. Oeffelt is een klein dorp, iedereen kent elkaar. Het is een goed besluit."

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 28 februari 2017 - 17:56
Auteur: Rebecca Seunis