Prins Thijs uit het niets in kruis gestompt: 'Ik zag alle kleuren van de regenboog'

HEEZE - Woensdagavond kon hij weer voorzichtig lachen en haringhappen. Prins Thijs d'n Urste uit Heeze is nog steeds herstellende van een aanval. Zaterdagavond werd hij door een dronken Pool met volle vuist in zijn kruis geslagen. Voor prins Thijs, die er een zwaar gekneusde rechter bal aan over hield, was carnaval praktisch voorbij.

De 41-jarige Thijs Verleg, in het dagelijks leven bekend van de website Heeze-Leende24, kan het nog nauwelijks bevatten. Zaterdag werd hij in de feestresidentie Het Kraaiennest in Heeze uit het niets aangevallen. Een vuistslag vol in zijn kruis. De dader was een dronken Pool zonder motief. "Ik stond op de verkeerde plaats op het verkeerde moment", zegt prins Thijs.


Alle kleuren van de regenboog
De prins lag zaterdagavond voor behandeling in het ziekenhuis."Iedere man weet hoe het is om met je traktement van je zadel af te schieten en op de stang terecht te komen. Die pijn, maar dan vijf keer erger, die voelde ik". De zwaar gekneusde bal is nog niet hersteld. De pijn was zo erg dat de prins zondag amper een half uur op de prinsenwagen kon staan met vijf pijnstillers: "Ik heb alle kleuren van de regenboog gezien", zegt Thijs.

De prins kreeg duizenden steunbetuigingen via Whatsapp en Facebook en is daar erg blij mee. Hij hoopt snel te genezen en niets aan het voorval over te houden. De Pool, die zaterdagavond in de boeien werd geslagen, zal zich moeten verantwoorden voor de rechter. Hem wordt mishandeling met letsel ten laste gelegd. Opmerkelijk detail:  De dronken Pool was als enige niet verkleed in het Kraaiennest in Heeze en wist vermoedelijk niet dat zijn slachtoffer prins carnaval van Heeze was.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 1 maart 2017 - 21:16
Auteur: Rene van Hoof