'Droeftoeter' steelt trompet tijdens optocht in Den Bosch, eigenaar wanhopig

DEN BOSCH - Carnaval eindigde in mineur voor Twan Libregts uit Den Bosch. Tijdens de optocht werd zijn geliefde trompet gestolen. Twan en zijn vrouw Marientje doen er alles aan om het instrument terug te krijgen. "Het was zijn alles", vertelt zijn vrouw.

Twan en Marientje Libregts liepen maandagmiddag mee met de grote optocht in Den Bosch. Tijdens het ontbinden van de optocht werden alle muziekinstrumenten in een bolderkar gelegd. Bij aankomst in café Populair miste er één instrument uit de kar: de geliefde trompet van Twan.

Bijna vierduizend euro
"Ik denk dat iemand achter ons aan is gelopen en zijn slag heeft geslagen. Het moet iemand geweest zijn die weet wat zo’n ding waard is." Het blaasinstrument heeft namelijk een waarde van zo’n 3500 tot 3900 euro. Marientje: "Dat is niet iets wat je zomaar even koopt. Mijn man was er echt aan gehecht. Hij speelde er al twintig jaar op."

Het stel doet er nu alles aan om de Stradivarius Bach model 72 terug te krijgen. Zo heeft Marientje een oproep op Facebook geplaatst die al bijna tweehonderd keer is gedeeld. Ook nemen ze contact op met muziekwinkels en houden ze Marktplaats in de gaten.

De trompet is los meegenomen uit de koffer. "Mensen, als er een Bach te koop aangeboden wordt, meld het even bij ons. Dan kunnen we trompet en koffer weer herenigen. Ze missen elkaar", schrijft Marientje op Facebook.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 2 maart 2017 - 14:31
Auteur: Rebecca Seunis