Carnavalswagen kopen? Amper buiten geweest en mét superzachte bekleding

KRUISLAND - De praalwagens van afgelopen carnaval hebben hun dienst alweer bewezen. Met het feest der feesten achter de rug worden sommige praalwagens verkocht aan andere verenigingen, anderen gaan naar het buitenland. Sommige wagens belanden gewoon op Marktplaats, voor iedereen te koop. Neem de veelbesproken Ice Age-wagen uit Kruisland.

Hij heeft bijna altijd binnen gestaan, is zo goed als nieuw en heeft ook nog eens heel zachte bekleding. De Ice Age-carnavalswagen van bouwclub De Begienurs uit Kruisland staat te koop. De carnavalswagen was tijdens de optochten van Roosendaal en Kruisland dé eyecatcher.

De waarde
Wat 'ie kost? "We zitten toch wel te denken aan drieduizend euro, compleet", zegt Henk van Loon, voorzitter van De Begienurs. Kijkend naar grote de hoeveelheid positieve reacties zal het verkopen waarschijnlijk een eitje worden. "Als we dat bedrag niet kunnen halen dan verkopen we hem in losse onderdelen", vertelt Henk.


De wagen staat inmiddels op Marktplaats en is in de afgelopen dagen al meer dan duizend keer bekeken. Gemiddeld brengen carnavalswagens volgens Henk zo'n 1.500 tot 9.000 euro op. De bouwclub wil de wagen wel op tijd de deur uit hebben. "We willen natuurlijk in oktober wel weer met onze nieuwe wagen gaan beginnen voor 2018."

Op de foto met publiek
Henk is nog steeds overdonderd door alle leuke reacties: "Dit is de achtentwintigste wagen die we gemaakt hebben, maar dit was toch wel de wagen waar we de meeste goede reacties op gehad hebben. We maken de wagen niet voor vier juryleden die aan de kant van de weg staan. Maar natuurlijk voor het publiek. En als je dan ziet die reacties die we gehad hebben, ja dat is gewoon geweldig."


In de prijzen gevallen
De carnavalswagen hield soms zelfs de optocht op omdat het publiek op de foto wilde met de Ice Age-figuren. In hun eigen dorp Pompedurp (Kruisland) werd de bouwclub eerste. De unieke wagen behaalde de tweede plek in Tullepetaonenstad, Roosendaal.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 2 maart 2017 - 15:04
Auteur: Eva de Schipper