Kabeljauw met witte kool

EINDHOVEN - Culinair entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal geeft je iedere vrijdag culinaire inspiratie. Vorige week gaf hij bijvoorbeeld het recept voor kalfswangetjes. Dit keer is het een gerecht met kabeljauw en witte kool.

Het begint bij het in huis halen van goede producten. Dus ga naar de visboer en koop daar mooie kabeljauwfilets. Die zijn veel lekkerder dan die van de supermarkt. Daarna haal je de andere ingrediënten in huis.

Benodigdheden

  • 4 mooie kabeljauwfilets (van 120 gram)
  • 200 gram spitskool
  • 100 gram sjalotten
  • 100 gram prei
  • 50 gram roomboter
  • 2 eidooiers
  • flesje witbier
  • lepel creme fraiche
  • peper en zout

Neem een pan met dikke bodem en een goed sluitende deksel. Zet deze op een laag vuurtje. De gesnipperde sjalotten zet je aan in de roomboter en je voegt hier de gesneden kool aan toe. Giet 1/3 van het witbier erbij en wat peper en zout en laat het geheel even stoven. Bestrooi de kabeljauwfilets met peper en zout. Leg ze op de kool in de pan en doe de deksel erop. Laat de filets zo’n 8 tot 10 minuten stoven.

De sabayon
De twee eidooiers doe je in een klein steelpannetje samen met het resterende witbier. Klop het op een laag vuur op tot een luchtige saus. Schep er een lepel crème fraiche door en strooi er wat fijn gesneden bieslook door. Leg daarna de gestoofde groenten in een diep bord en leg daarop de kabeljauw. Hierna giet je er wat sabayon over.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 3 maart 2017 - 13:07
Auteur: Niek de Vries