'Gestolen' trompet terug bij trotse eigenaar, Twan kan weer toeteren

DEN BOSCH - Grote blijdschap bij Twan en Marientje Libregts uit Den Bosch. Nadat tijdens de carnavalsoptocht in Oeteldonk de trompet van Twan zoek raakte, werd deze vrijdag weer teruggevonden. Met een paar extra krassen erbij, maar dat maakt het stel niets uit. "We zijn zo blij dat de trompet weer thuis is."

Een oproep van Marientje op Facebook werd massaal gedeeld en vrijdag kon Twan zijn geliefde trompet weer vasthouden. Tijdens het ontbinden van de optocht werden de instrumenten in een bolderkar gelegd. Bij aankomst in café Populair miste Twan zijn trompet.

Trompet en koffer weer samen
Tijdens de optocht werd de trompet bij iemand op de vensterbank gezet. Een carnavalsvierder nam het instrument voor de veiligheid binnen in huis. "Ze wilde de trompet eigenlijk thuis voor het raam zetten in de hoop dat iemand hem zou komen halen", vertelt Marientje. Maar het massaal gedeelde Facebook-bericht kwam ook de vinder onder ogen. "Ze stuurde mij een bericht en vrijdagmiddag hebben we de trompet weer opgehaald."

Twan is inmiddels dus weer herenigd met zijn Stradivarius Bach model 72. "Trompet en koffer zijn weer samen", meldde Marientje op Facebook. "Met een paar kneuzinkjes en extra krasjes, maar we zijn blij dat hij weer thuis is."

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 3 maart 2017 - 19:39
Auteur: Mariëlle Wijffelaars