Michael van Gerwen heeft moeite met rusten: 'Op het gemakje PSV kijken'

VLIJMEN - Michael van Gerwen moest zich afgelopen week met een rugblessure afmelden voor de Premier League Darts. De blessure zorgt er ook voor dat hij zijn titel op de UK Open niet kan verdedigen dit weekend. Van Gerwen moet rusten en dat is niet makkelijk voor hem.

"Ik zat in de douche en met een hoestbui ging ik door mijn rug, dat was even balen", zei Van Gerwen zaterdagavond tegenover RTL7. "Ik voelde dat het mis was. Ik heb wel vaker last van mijn rug gehad, maar dat was puur omdat ik teveel had gedaan."

Van Gerwen ging naar zijn manueel therapeut. Hij ligt niet vaak op de behandeltafel, rusten is wat hij moet doen. "Dat is niet altijd even makkelijk. Vooral niet als je Michael van Gerwen heet. Ik ben best wel een druk ventje. Ik wil alles doen, zoveel mogelijk trainen en spelen. Ik ben nu lekker op het gemakje PSV aan het kijken. Darten? Nee, daar kijk ik bijna nooit naar."

'Premier League-finale was anders geweest'
Van Gerwen wilde het niet proberen op de UK Open. "Met mijn status telt proberen niet, ik ga om te winnen. En met een blessure moet je altijd oppassen. Vooral met je rug, je hebt er maar één. En je kunt er geen kopen, hoeveel geld je ook hebt. Om eerlijk te zijn is de UK Open ook weer niet zo belangrijk dat je het niet kunt missen. Als het de finale van de Premier League was geweest, weet ik niet wat ik had gedaan."

Van Gerwen verwacht komende donderdag gewoon weer op het podium te staan tijdens de Premier League Darts. "Hoe het nu vooruit gaat, denk ik dat ik er zeker sta. Ik voel me goed en wil gewoon spelen." Aan het einde van het gesprek geeft presentator Marcel Maijer aan dat Van Gerwen beter nog naar de UK Open kan kijken, omdat PSV dit seizoen toch niets meer kan. "Dat klopt, rotzak", is de reactie van Mighty Mike.

print corrigeer
Publicatie: zaterdag 4 maart 2017 - 22:38
Auteur: Fabian Eijkhout