Ranomi Kromowidjojo op bezoek bij basisschool om kids aan het bewegen te krijgen

EINDHOVEN - In beweging komen om zo ondervoede kinderen te helpen en omdat het gezond is. Dat is UNICEF Kid Power. Vandaag was het startschot van deze landelijke actie op basisschool Trinoom in Eindhoven. Dat werd verricht door topzwemster en Unicef-ambassadeur Ranomi Kromowidjojo

Vanaf vandaag komen 10.000 basisschoolkinderen in heel Nederland in beweging om daarmee ondervoede kinderen te helpen. Via een stappenteller sparen ze deze maand speciale zakjes met noodvoeding voor ondervoede kinderen bij elkaar.

Gezondheid en plezier
“Ongeveer driekwart van de Nederlandse kinderen van 4 tot 12 jaar beweegt te weinig”, zegt UNICEF-ambassadeur en topsporter Ranomi Kromowidjojo. “Met deze actie willen we hen stimuleren te bewegen voor hun eigen gezondheid en plezier. Het is fantastisch dat ze hiermee ook nog eens kwetsbare leeftijdsgenoten helpen.”

De aftrap voor de actie werd verricht op bassischool Trinoom in Eindhoven. Nadat ze les kregen over bewegen, gezonde voeding en de gevolgen van ondervoeding gingen de kinderen zelf lekker bewegen.

print corrigeer
Publicatie: maandag 6 maart 2017 - 18:46
Auteur: Fred Meeuwsen