'PSV zit in mijn hart', Joost Prinsen (74) dolgelukkig met rol in Herdgangmusical

EINDHOVEN - Joost Prinsen zal in september de rol van supporter op zich nemen in de PSV-musical 'Geheimen van De Herdgang'. Dat werd woensdag bekendgemaakt in het televisieprogramma Tijd voor MAX. De 74-jarige acteur, presentator en schrijver verheugt zich op de voorstelling die door Frank Lammers zal worden geregisseerd.

Op 1 en 2 september vindt in het Philips Stadion in Eindhoven een musicalspektakel plaats als eerbetoon aan de twee clubiconen Harrie van Kemenade en Harry van Raaij. De voorstelling 'De geheimen van De Herdgang' zit vol anekdotes over topsport voor en achter de schermen en gebeurtenissen op en rond trainingscomplex De Herdgang, ook wel het hart van PSV genoemd.

LEES OOK: Erik van Muiswinkel kruipt weer in rol van PSV-icoon Harry van Raaij

Het wordt een verhaal over de liefde voor het voetbal en over hoe belangrijk uitbater Harrie van Kemenade en oud-voorzitter Harry van Raaij zijn gebleken voor een topclub uit de provincie. De voorstelling wordt begeleid met livemuziek uit de clubcultuur en uitgevoerd door professionele acteurs en performers die PSV een warm hart toedragen.

'In mijn hart'
"Ik houd van theater", zegt Joost Prinsen, die in Vught is geboren en in Breda woonde. "En PSV zit in mijn hart. Om deze twee passies nu te mogen combineren in een stuk onder regie van de befaamde Frank Lammers is geweldig."

print corrigeer
Publicatie: woensdag 8 maart 2017 - 19:15
Auteur: Ronnie Vermonden