'Heel vet, heel cool!' Willem-Alexander duikt onverwacht op bij Bredase basisschool

BREDA - Terwijl in Tilburg de route bekend werd die koning Willem-Alexander op Koningsdag gaat afleggen, was Zijne Majesteit op werkbezoek in Breda. Hij verraste de leerlingen en leraren van basisschool Sinte Maerte. Een leerling over het onverwachte, hooggeëerde bezoek: "Cool!"Doel van het werkbezoek is aandacht voor de docent. De koning komt naar deze school omdat ze hier sinds 2005 studenten aan de lerarenopleiding Pabo veel meer dan voorheen opleiden in de school. Docenten zijn vanuit Avans opgeleid om studenten te coachen. Directer Paul Kerkhofs van Sinte Maerte: "De koning wilde in contact komen met leraren en zijn waardering uitspreken voor het leraarschap."Vlak voor de bijeenkomst vrolijk nieuws
Sinte Maerte is één van de eerste scholen waar Avans het opleidings- en coachingstraject is gestart. Zes studenten komen in een groep stage lopen. Een zogenoemd leerteam. Niet in hun eentje voor één klas zoals het eerder was, maar ze leren heel de school kennen.

Voor de leerlingen was het bezoek van de koning een grote verrassing: "We keken uit het raam en zagen ineens allemaal beveiliging lopen." En die beveiligers hoorden dus bij niemand minder dan de koning. Een aantal van de leerlingen wist zelfs een handje te bemachtigen: "Nu heb ik koningsbacteriën aan mijn hand!" zegt één van de gelukkigen uitgelaten.

De leraren waren al even verrast. Jolande Geus: " Wij als team hoorden het ook pas vlak vantevoren. Heel bijzonder en een hele grote eer. De koning is heel benaderbaar, heel toegankelijk."

print corrigeer
Publicatie: donderdag 9 maart 2017 - 16:45
Auteur: Mathijs Pennings