Potig haantje met rozemarijn en tijm

EINDHOVEN - Culinair entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal geeft je iedere vrijdag een heerlijk recept waarmee je in het weekend aan de slag kunt gaan. Het kan een hoofdgerecht zijn, een dessert of een tussengerecht. Dit keer een hoofdgerecht voor de zondag. Verzamel al je vrienden en familie voor dit lekkere haantje.

Haantjes worden niet meer zoveel gegeten. En dat is zonde want ze zijn heerlijk met zelfgemaakte frietjes en mayonaise.

Benodigdheden
- 2 haantjes
- 2 liter water
- 200 gr zout
- 100 gr suiker
- flesje Poperings Hommelbier
- 4 handjes hooi
- verse rozemarijn
- verse tijm
- 2 tenen knoflook

Maak pekelwater door de suiker en het zout op te lossen in het water. Dit doe je door het water even op het vuur te zetten. Laat het water afkoelen en leg de haantjes erin. Laat de haantjes 24 uur in het pekelwater liggen.

Vullen en in de oven
Na 24 uur kun je de haantjes droogdeppen. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden.

Maak het hooi vochtig met het Hommelbier en meng het met de rozemarijn en tijm. Vervolgens vul je de haantjes met het hooimengsel en de twee tenen knoflook.  

Leg de haantjes met de borst naar boven op een bakplaat en schuif ze in de oven. Na ongeveer 30 minuten zijn ze gaar. Strijk de haantjes af met boter en smullen maar. Serveer de haantjes met verse frietjes en mayonaise.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 10 maart 2017 - 11:46
Auteur: Daisy Schalkens