Grote brand verwoest Duyts Car Center in Den Bosch

DEN BOSCH - Er heeft dinsdagavond een grote brand gewoed bij Duyts Car Center op industrieterrein De Vutter in Den Bosch. De brand brak rond negen uur uit. Even na elf uur gaf de brandweer het sein brand meester. Het gebouw van het autobedrijf is door de vlammen verwoest. De brand is niet overgeslagen op auto's die buiten bij het gebouw staan.

De eigenaar van het bedrijf is erg geschrokken. Hij was niet thuis toen de brand ontstond. “Mijn buik doet heel raar nu”, laat hij verbijsterd weten. Hij vertelt dat er drie auto’s in het gebouw stonden en wat gasflessen.


De brand ontstond in de loods van het bedrijf. Daar zit ook de loods van Autohandel P. Bergmans aan vast. Ook dit bedrijf heeft schade opgelopen door de brand. Aan de loodsen zit volgens een woordvoerder van de brandweer ook een woning vast. Het huis heeft waarschijnlijk rookschade.

Onderzoek naar gevaar
De gasflessen in de loods worden gekoeld en lijken geen gevaar op te leveren, zegt de brandweer. De weg van de Beverspijken naar Engelen werd tijdelijk afgesloten door de politie. Op deze manier kon er bluswater vanuit het Engelermeer naar het bedrijf aan De Meerheuvel worden gebracht.

Veel rook
Er waren flinke rookpluimen te zien in de omgeving. De VerkeersInformatieDienst (VID) meldde dat ze ook te zien waren vanaf de A59. Het verkeer had daar niet veel last van, omdat de rook behoorlijk hoog zat.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 14 maart 2017 - 21:17