Groot drugslab gevonden in uitgebrande autogarage in Den Bosch

DEN BOSCH - Er is een ‘behoorlijk drugslaboratorium’ gevonden in het pand van Duyts Car Center in Den Bosch waar dinsdagavond een grote brand woedde. Dat bevestigt de politie woensdagmorgen.

Na de brand vond de politie sporen van een drugslab. Het lab is grotendeels verwoest door de brand. "Maar volgens het eerste onderzoek gaat het om een flink drugslab", aldus een politiewoordvoerder.

Het is niet duidelijk of er sprake is van brandstichting of dat de brand is ontstaan als gevolg van het drugslab. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) doet momenteel onderzoek. Er is nog niemand aangehouden.

Eigenaar weet van niets
De eigenaar van het bedrijf reageert woensdagmorgen geschrokken. Hij zegt van niets te weten. De loods was volgens hem sinds januari verhuurd. Twee weken geleden was hij nog in het pand. Toen merkte hij niets bijzonders.

Dinsdagavond rond negen uur brak een grote brand uit in de loods van Duyts Car Center op industrieterrein De Vutter. Twee uur later gaf de brandweer het sein brand meester.

Drugsafval
Woensdagmorgen werd in Hilvarenbeek een vrachtwagen met drugsafval gevonden. Het is onduidelijk of er een verband is tussen die vrachtwagen en het drugslab in Den Bosch.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 15 maart 2017 - 11:38