Frisse pastasalade met portobello

EINDHOVEN - Een heerlijke frisse salade voor in de tuin, op het balkon of op een zonnig terrasje.

Voor 4 personen:
300 gram verse pasta
3 Portobello’s
1 bakje kastanjechampignons
Paar teentjes knoflook
Groene kruiden
1 Rode uien
2 Vleestomaten
1 zak bladspinazie (500 gram)


Om te beginnen kook je de pasta en zet hem om af te koelen opzij. Tip tegen het plakken en voor de goede smaak: gooi er een goede olijfolie overheen. Ook wat lekkere groene kruiden en laten staan.


Fruit een rode ui en wat knoflook in een pan. Snijd daarna de portobello’s in stukken en doe hem in een pan. Eventjes daarna doe je kastanjechampignons erbij. Als ze lekker gebakken zijn even in de oven.

De ui en knoflook bewaar je en daar doe je in grove stukken gesneden vleestomaten bij. Die blijven ook heel en gebruik je uiteindelijk voor over de pasta.

In dezelfde pan doe je de bladspinazie. Als je niet wilt dat het aanbrandt doe je een beetje water in de pan en smoort de spinazie heerlijk gaar.

Doe de pasta in het bord en leg daaroverheen de portobello en champignons. Daarna de spinazie en tomaat. Om het af te maken leg je er nog wat Parmezaanse kaas en je gerecht is af!

Tip: snijd de steeltjes van de champignons. Gebruik die vervolgens als garnering om de pasta.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 17 maart 2017 - 15:12
Auteur: Koen Wijn