Op zoek naar je droombaan: Lonneke probeert 100 dagen lang iedere dag een ander beroep uit

VALKENSWAARD - Je bent 29, je werkt als verloskundige, maar dan kom je er ineens achter dat dit toch niet helemaal jouw ding is. Dat overkwam Lonneke Marsmans uit Valkenswaard. Nu probeert ze in honderd dagen elke dag een ander beroep uit, in de hoop om haar droombaan te vinden.

Marsmans doet mee aan een project van uitzendbureau Randstad. Ze werkte al eens als automonteur, maar ook als uitvaartbegeleidster bij een begrafenisondernemer. Iedere week is een verrassing. “Maar dat maakt het extra leuk”, vindt Marsmans.

Heftige dag
Het werk als uitvaartbegeleidster maakte indruk bij de vrouw uit Valkenswaard. “Dat was een heftige dag. Je moet professioneel blijven, kunt niet bij zo’n familie gaan huilen. Ik zou dit niet permanent kunnen doen omdat ik het werk mee naar huis zou nemen.”

Marsmans ging ook een dag mee op pad met een ambulance. Die job ziet ze wel zitten. “Dat was altijd al een droom. Het is een heftige baan, waarbij veel adrenaline vrijkomt. Vanwege mijn medische opleiding kon ik ook helpen.”

Verkeerstoren Schiphol
De Valkenswaardse heeft nog 78 dagen te gaan om haar droombaan te vinden. Binnenkort loopt ze mee in de verkeerstoren op Schiphol en werkt ze als hostess in voetbalstadion De Kuip in Rotterdam.

print corrigeer
Publicatie: maandag 20 maart 2017 - 08:39
Auteur: Bart Elzendoorn