De lente is begonnen, deze lammetjes kunnen hun geluk niet op

EINDHOVEN - Om precies twee minuten voor halftwaalf maandagmorgen hebben we de winter achter ons gelaten. Het begin van de lente kent een herfstachtig karakter, maar niet getreurd. Na een grijze start zien de vooruitzichten er een stuk beter uit.We worden weer wakker gefloten door de vogeltjes, het is vroeg licht en later donker. Bloesem in de bomen. De natuur ontwaakt weer na een winterslaap.

Lammetjes
Bij de Schaapskooi in Schijndel zijn de afgelopen weken 125 lammetjes geboren. Onze verslaggever ging een kijkje nemen en zag ze spelen in de wei. Als dat geen lente is!Toch nog grijs
Bij het weerbeeld van maandag denk je niet aan de lente. Het is een grijze dag met geregeld regen of motregen. In de middag wordt het af en toe droog, maar daar moeten we het verder mee doen. Met een temperatuur van 13 graden is het wel zacht.

'Het licht gaat aan'
Na een regenachtige avond en nacht, verdwijnt dinsdag het grauwe weerbeeld. De temperatuur doet een klein stapje terug, maar de zon schijnt volop. “Het licht gaat weer aan”, aldus weerman Reinout van den Born van weer.nl.

Woensdag klimt de temperatuur richting de 14 graden, de dagen daarna wordt het nog iets warmer. En het is nog ver weg, maar als alles goed valt, kan de temperatuur volgende week zomaar eens in de buurt van de 20 graden komen. Lente!

print corrigeer
Publicatie: maandag 20 maart 2017 - 10:29
Auteur: Bart Elzendoorn