René van de Kerkhof feliciteert Feyenoord, Willy gelooft nog in een wonder

EINDHOVEN - Ajax liet afgelopen weekend punten liggen tegen Excelsior en dus mag PSV, dat zelf won van Vitesse, hopen op de tweede plaats. Koploper Feyenoord won bij Heerenveen en stevent af op het kampioenschap. Willy van de Kerkhof gelooft echter nog in een wonder.

“Ik denk dat PSV de lachende derde kan worden. Feyenoord verliest misschien wel bij Ajax en in deze competitie kan alles gebeuren.”

René denkt dat Feyenoord het kampioenschap wel vast kan gaan vieren. “Als je realistisch kijkt is de tweede plaats het maximaal haalbare voor PSV, hoe jammer ik dat ook vind. Maar ach, één keer in de achttien jaar mag Feyenoord wel kampioen worden.”

PSV – Vitesse
Over het spel van PSV tegen Vitesse zijn de broers niet te spreken. Siem de Jong maakte de enige goal van de wedstrijd en was daarmee de uitblinker. Toch kon hij Willy niet overtuigen: “Als je zoveel kansen krijgt  mag er ook wel een keer een in.”

René vond de Eindhovenaren wat slap over komen. “Het is voor Cocu wel zaak om de jongens bij de les te houden als ze voor de tweede plaats willen gaan.”

Willem II naar de play-offs
Willem II speelde zaterdagavond 1-1 gelijk op bezoek bij FC Groningen en mag hopen op een plek in de play-offs. René hoopt dat ze het halen: “Het is gek dat plaats negen recht geeft op de play-offs, maar het zou voor Willem II wel fantastisch zijn als ze het halen.”

Willy denkt dat 'De Tricolores' niet veel te zoeken hebben in de play-offs om Europees voetbal: “Ze moeten blij zijn dat ze met zo’n matig seizoen toch in de middenmoot eindigen, meer zit er niet in.”

Oranje
Komend weekend speelt het Nederlands elftal een WK-kwalificatieduel in en tegen Bulgarije. De broers zijn niet overtuigd van een goede afloop. Willy vreest zelfs dat Nederland zich helemaal niet kwalificeert. “Dat zou dramatisch zijn voor het Nederlandse voetbal.”

René is gelukkig iets positiever. “Van Bulgarije mag je eigenlijk gewoon niet verliezen en dat gaat ook niet gebeuren denk ik. Met Bas Dost hebben we de topscorer van Portugal, die moet een doelpuntje kunnen maken.”

print corrigeer
Publicatie: maandag 20 maart 2017 - 10:53
Auteur: Maarten van den Hoven