Verkrachting meisje in 2012 bestraft: 3,5 jaar cel voor dader

DEN BOSCH - Een man uit Eindhoven moet 42 maanden de cel in, waarvan zes voorwaardelijk, wegens het verkrachten van een meisje uit Geldrop. Ook werd hij gestraft voor een auto-inbraak. De rechtbank in Den Bosch heeft dit bepaald.

Het slachtoffer was achttien toen ze werd misbruikt. Dat gebeurde in mei 2012, 's nachts op de Geldropseweg in Eindhoven.

Hand voor mond
Uit de verklaring van de vrouw blijkt dat de verkrachting grote gevolgen heeft gehad voor haar relationele en emotionele leven.

De man hield tijdens zijn daad meermalen zijn hand voor haar mond. Het slachtoffer kreeg hierdoor het idee dat ze zou zou stikken en dat de man haar zou vermoorden.

In beeld na afstaan DNA
De dader kwam vorig jaar in beeld nadat hij DNA had moeten afstaan. Met die gegevens kon ook een auto-inbraak in oktober 2007 in Eindhoven worden bewezen. Hierbij werden een zonnebril en een dvd-speler gestolen.

De rechter heeft overigens bepaald dat de Eindhovenaar mee moet werken aan een onderzoek en een behandeling. Ook moet hij de Geldropse een schadevergoeding van bijna 6.200 euro betalen.

print corrigeer
Publicatie: maandag 20 maart 2017 - 14:43
Auteur: Hans Janssen