'Overal bloedsporen', bewoners geschokt, zwaargewonde vrouw wordt in coma gehouden

ZEVENBERGEN - De 56-jarige vrouw die donderdagavond zwaargewond is gevonden voor een appartementencomplex in Zevenbergen wordt kunstmatig in coma gehouden. Haar buren zijn er nog steeds van ondersteboven: "Het ging er heel erg heftig aan toe."

Wat er precies is gebeurd in het appartement, wil de politie niet zeggen. De 30-jarige man die werd opgepakt wegens betrokkenheid, wordt poging tot moord of doodslag ten laste gelegd. De rechter-commissaris besloot maandag dat hij nog twee weken vast blijft zitten.

'Slecht aan toe'
De 56-jarige vrouw uit Zevenbergen, die sinds november in het appartement woont, is er slecht aan toe volgens de politie. Buren omschrijven het slachtoffer als een 'vrolijk, sociaal mens waar de goedheid vanaf straalt'.

Een buurvrouw van de zwaargewonde vrouw was donderdagavond thuis en hoorde veel herrie bij de buren. Volgens haar werd er veel geschreeuwd en ging het er op een gegeven moment 'heel erg heftig aan toe'.


Gebonk
"Alles bij elkaar heeft het geruzie en gerammel misschien twintig minuten geduurd. Ik hoorde gebonk tegen de metalen rand van het balkon. Het galmde door het beton heen. Daarna was het stil", aldus de vrouw. "Toen keken we vanaf het balkon naar beneden en zagen we iemand liggen."

"Mensen die beneden wonen dachten eerst dat er een dronken man lag te slapen in de bosjes", zegt een buurman. Zijn buurvrouw zag aan de schoenen dat het om een vrouw ging. "Maar de link met de bewoonster had ik toen nog niet gelegd."

'Hinkstapsprong over de bloedsporen'
Volgens de buurvrouw is de impact groot in het gebouw. "De bloedsporen lagen zelfs in de galerij. Een buurman heeft die maandag zelf met chloor moeten wegpoetsen. We moesten hinkstapsprong over de bloedsporen heen om in de lift te komen."


Toen er iemand werd aangehouden, moest alle bewoners de ramen sluiten omdat er iemand zou worden meegenomen, vertelt de buurvrouw. Volgens haar durven sommige bewoners nu niet meer met ramen open te slapen. Een andere buurvrouw beaamt dat ze slecht slaapt en bang is.

De relatie tussen de gewonde vrouw en opgepakte man is overigens nog onduidelijk.

print corrigeer
Publicatie: maandag 20 maart 2017 - 15:55
Auteur: Eva de Schipper | Ron Vorstermans