Jeffrey Herlings: 'Beste weekend tot nu toe, maar het is nog lang niet genoeg'

NEUQUEN - Motorcrosser Jeffrey Herlings kende zijn beste weekend tot nu toe in de MXGP. Tevreden is hij niet, ondanks die prestatie. "Het is nog lang niet genoeg."

"Door mijn pols en handblessure is het tot nu toe een moeilijk seizoen geweest, in misschien wel de sterkste klasse ter wereld", zegt Herlings tegenover Motocrossplanet. "Dit is het beste weekend dat ik tot nu toe heb gehad maar het is nog lang niet genoeg. We zullen keihard blijven werken en dan zal het hopelijk steeds beter gaan."

Herlings werd twaalfde in de eerste manche in Argentinië, in de tweede kwam hij als zevende over de finish. Met die prestatie pakte hij afgelopen weekend 23 punten, daarmee bracht de motorcrosser uit Elsendorp zijn totaal op veertig. Herlings bezet in het algemeen klassement de dertiende plaats, met 66 punten achterstand op koploper Tim Gajser.

ZIE OOK: Herlings en zeven andere topsporters ereburgers van Brabant: 'Wordt het nog ergens gewaardeerd'

Balende Coldenhoff
Herlings deed het beter dan ploeggenoot Glenn Coldenhoff. De motorcrosser uit Heesch werd in de eerste race veertiende, de tweede race moest hij voortijdig verlaten door technische problemen.

"De veertiende plaats in de eerste manche is gewoon niet goed en ik baal er van dat we niet de kans kregen om dit in de tweede manche te verbeteren. Maar goed, we gaan nu naar huis en hard trainen om er weer te staan in Mexico", zei Coldenhoff tegenover Motocrossplanet.

Coldenhoff staat elfde in het algemeen klassement. Hij heeft met 48 punten een voorsprong van acht punten op Herlings.

print corrigeer
Publicatie: maandag 20 maart 2017 - 16:32
Auteur: Fabian Eijkhout