'Er lag heroïne in de loods', onderzoek na inval Drunen nog in volle gang

DRUNEN - Een lege loods in Drunen is afgelopen weekend gebruikt voor het overladen van heroïne. Dat is de stellige mening van een man, wiens bedrijf aan dezelfde straat is gevestigd.

Hij en zijn werknemers hadden van de politie het advies gekregen zich te douchen nadat duidelijk was geworden wat er aan de hand moet zijn geweest. "Er hing namelijk een heroïnelucht", zo werd hem verteld. De politie wil deze lezing ontkennen noch bevestigen.

In eerste instantie inbraakmelding
Aanvankelijk werd vrijdagnacht een inbraak gemeld. Later werd in het pand een vrachtwagen gevonden, waar mensen bezig waren met het overladen van heroïne, zo zegt de ondernemer. Bedrijven in de omgeving hebben er volgens hem niets mee te maken.

De drugsactiviteiten speelden zich af in een voormalig bedrijfspand van Wärtsilä aan de Lipsstraat. De politie hield bij haar onderzoek drie mannen aan. Het gaat om inwoners van Arnhem en Almere en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Verder meldt een woordvoerder van de politie dat ze met een uitgebreid onderzoek bezig is, ook aan de vrachtwagen die in beslag is genomen.

Iraans kenteken
Volgens getuigen had de vrachtwagen een Iraans kenteken en zijn er meerdere auto's onder begeleiding van vijf politiewagens naar een geheime locatie gebracht.

Wärtsilä is een bedrijf dat scheepsschroeven maakt. Het is in 2010 verhuisd naar de Christiaan Huygensweg in Drunen.

print corrigeer
Publicatie: maandag 20 maart 2017 - 16:39
Auteur: Hans Janssen