Even de wc-deur dichthouden in Tilburgs café leidt tot brutale straatroof

TILBURG - Een straatroof die op het toilet begint, het overkwam een man in een Tilburgse kroeg. Hij was op stap met een vriend en hielp bij de wc’s zijn uiteindelijke overvaller. De politie is op zoek naar de dader, zo blijkt uit een reconstructie in opsporingsprogramma Bureau Brabant.

De twee vrienden dronken op woensdag 30 november samen wat in café De Boekanier aan de Stadhuisstraat. Rond twee uur 's nachts besloten ze naar huis te gaan, maar eerst moesten ze nog even naar de wc. Daar kwam een andere man binnen, hij vroeg éen van de twee om de toiletdeur voor hem dicht te houden.

'Vreemd verzoek'
De man vond het een vreemd verzoek, maar deed het toch. Het duurde alleen wel lang, dus na een tijdje nam hij een kijkje. De toiletbezoeker waardeerde dit niet en gaf een stomp. Maar niet de man die de deur dichthield, maar zijn vriend werd geraakt.De vrienden gingen daarna snel naar huis en liepen richting hun fietsen. De wc-man kwam alleen achter ze aan. Uit angst voor meer klappen zette één man het op een lopen. De dader ging achter hem aan en haalde hem in. Toen eiste hij opeens geld en de telefoon van de cafébezoeker.

Bewakingsbeelden
De dader staat op bewakingsbeelden van het café. De politie toonde deze beelden in Bureau Brabant. De agressieve toiletganger en overvaller is een blanke man van ongeveer 20 jaar. Hij is rond de 1,80 meter en heeft donker haar, dat aan de zijkanten is opgeschoren.

De overvaller heeft uiteindelijk twintig euro en een Samsung S4 buitgemaakt. Mensen die meer weten over de mishandeling en straatroof of iets gezien hebben, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

print corrigeer
Publicatie: maandag 20 maart 2017 - 18:30
Auteur: Maaike Cnossen