Siem de Jong snapt dat broer Luuk niet bij Oranje zit: 'Bas Dost scoort aardig veel'

EINDHOVEN - Siem de Jong en broer Luuk spelen dit seizoen samen bij PSV. In oktober werd Siem opgeroepen voor het Nederlands elftal nadat zijn broer zich had afgemeld. Voor de komende interlands hebben ze allebei geen oproep gekregen. De aanvallend ingestelde middenvelder kijkt daar niet van op.

Bondscoach Danny Blind haalde met Bas Dost en Vincent Janssen twee spitsen bij de selectie van het Nederlands elftal voor de interlands tegen Bulgarije en Italië. Er is geen plaats voor Luuk de Jong, spits en aanvoerder van PSV. Snapt zijn broer dat? "Het gaat meer om de vraag of je twee pinchhitters in de selectie op wilt nemen. Als hij met Janssen gaat spelen, dan is Dost pinchhitter."

"Voor Luuk zou het dan een moeilijkere rol zijn, als tweede pinchhitter. En Bas Dost scoort aardig wat doelpunten", zegt De Jong met een glimlach in het programma Peptalk. In Portugal scoorde Dost al 24 competitietreffers.

Jeroen Zoet is de enige PSV'er die een oproep kreeg van Blind. "Daar praten we wel over in de groep. Maar Feyenoord draait een goed seizoen, die jongens zijn in vorm." Dat Blind vooral naar Amsterdam kijkt bij het vormen van zijn selectie is in de ogen van De Jong niet zo. "Ik zie het niet per se zo."

Broertjes op het veld
De gebroeders De Jong staan de komende week samen op het trainingsveld, daar werken ze met de rest van de PSV-selectie toe naar het slot van de competitie. Samen op het veld, dat doet Siem goed. "Dat is wel speciaal. We praten heel veel met elkaar. Het is tot nu toe niet het makkelijkste jaar geweest. Desondanks hebben we veel plezier samen." 

In het huidige decennium staan de broers aan kop van de topscorerslijst in de eredivisie. Luuk de Jong scoorde tot nu toe 93 treffers, Siem de Jong maakte afgelopen weekend tegen Vitesse doelpunt 58. Daarmee staat hij nu tweede, op gelijke hoogte met Georginio Wijnaldum.

print corrigeer
Publicatie: maandag 20 maart 2017 - 20:14
Auteur: Fabian Eijkhout