Vincent Janssen heeft goede hoop op speelminuten bij Oranje

NOORDWIJK - Vincent Janssen heeft zich maandagavond gemeld bij het Nederlands elftal in Noordwijk. De spits krijgt weinig speeltijd bij zijn club Tottenham Hotspur, maar heeft wel goede hoop op minuten bij Oranje.

"Ik ben blij dat ik er weer ben", zei Janssen bij zijn aankomst in Noordwijk tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik heb wel contact met Danny Blind. Ook in de winterstop. Over verhuur of niet bijvoorbeeld. Wat hij adviseerde? Dat is tussen mij en de bondscoach." Galatasaray toonde interesse, maar de spits koos er zelf voor om voor zijn kans te gaan in Londen.

"We moeten het ook niet groter maken dan het is, ik heb met meer mensen gesproken. Ik wacht op mijn kans, al krijg ik niet veel speelminuten in Londen. Mijn doelpunt laatst was lekker", aldus Janssen, die scoorde tijdens de 6-0 zege in de FA Cup tegen Milwall.

ZIE OOK: Moet Vincent Janssen vrezen voor plek in Oranje? [CIJFERS]

Janssen of Bas Dost
Blind kiest voor de spitspositie tussen Janssen en Bas Dost. De spits van Sporting Portugal staat dit seizoen al op 24 treffers. Janssen kwam in de Premier League niet verder dan één treffer. Janssen weet nog niet voor wie de bondscoach kiest tegen Bulgarije. "Ik weet echt niet wat hij van plan is voor de komende interlands. Dat moet ik afwachten."


Janssen speelde tot nu toe tien interlands, daarin kwam hij vier keer tot scoren. De spits maakte zijn doelpunten tegen Engeland, Ierland, Polen en Wit-Rusland. Die vier duels werden gewonnen, de interlands waarin Janssen in actie kwam zonder te scoren werden niet gewonnen door Oranje.

De vier doelpunten voor de nationale ploeg geven Janssen in ieder geval vertrouwen bij Oranje. "Ik heb het bij Oranje ook wel aardig gedaan, denk ik. En het klinkt misschien raar, maar ik voel me erg sterk en goed. Alleen wil ik dat ook graag laten zien."

print corrigeer
Publicatie: maandag 20 maart 2017 - 21:53
Auteur: Fabian Eijkhout