Oranje: Vincent Janssen haakt af, Luuk de Jong neemt zijn plaats in

OSS - Vincent Janssen reist niet met het Nederlands elftal mee naar Bulgarije. De spits ontbreekt in de selectie voor het WK-kwalificatieduel door griep. Luuk de Jong is opgeroepen als vervanger.

Janssen ontbrak donderdag op de training omdat hij grieperig was. De KNVB maakt vrijdagochtend bekend dat de aanvaller van Tottenham Hotspur niet met de selectie mee naar Sofia reist.

“Het was gewoon niet te doen voor hem om te reizen", legt bondscoach Danny Blind. "Gisteren liep zijn koorts weer op tot 39 graden.”Wel De Jong
PSV-spits Luuk de Jong werd door Blind wel opgenomen in de voorselectie voor de interland tegen Bulgarije en het vriendschappelijke duel met Italië. De aanvoerder van de Eindhovenaren werd niet opgenomen in de definitieve selectie. Na het wegvallen van Janssen heeft Blind De Jong alsnog opgeroepen.

Bas Dost in de basis
In aanloop naar het duel met Bulgarije was Janssen onderwerp van discussie. Blind moest een keuze gaan maken tussen de aanvaller van Tottenham Hotspur en Bas Dost, de spits die dit seizoen aan de lopende band scoort voor Sporting Portugal.

Blind was blij met het luxeprobleem, dat hij nu niet meer heeft. "Kiezen is vaak moeilijk maar niets te kiezen hebben, is veel erger. Over de één is al heel veel gezegd", doelde hij op Janssen. "En de ander is hot. Voor mij is het heerlijk om twee van zulke spitsen in mijn selectie te hebben."

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 24 maart 2017 - 09:00
Auteur: Fabian Eijkhout