Jeroen Zoet op doel tegen Bulgarije? Wij vroegen het de kenners

EINDHOVEN - Wie staat er zaterdagavond op doel in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije? PSV-keeper Jeroen Zoet of toch Jasper Cillessen of Michel Vorm? Zoet is de enige van de drie die wekelijks keept, maar is dat genoeg om bondscoach Danny Blind te overtuigen?

Volgens oud-keeper Maikel Aerts is het heel simpel. “Een keeper heeft ritme nodig. Dus het ligt voor de hand om een keeper op te stellen die wekelijks speelt en in vorm is”, zegt de voormalig speler van onder meer Willem II, Feyenoord, RBC Roosendaal, FC Den Bosch en Hertha BSC.

Trainen is anders
Voor Zoets concurrenten Cillessen (FC Barcelona) en Vorm (Tottenham Hotspur) geldt natuurlijk wel dat ze dagelijks op het trainingsveld staan met wereldtoppers. “Maar een wedstrijd is echt anders”, zegt Maikel Aerts. “Bij trainingspartijtjes staan de goals vaak niet zo heel ver van elkaar. Grote partijen op trainingen heb je niet zo heel erg vaak.”

ZIE OOK: Vincent Janssen haakt af, Luuk de Jong neemt zijn plaats in

'Natuurlijk moet Zoet keepen'
Ook onze PSV-watcher Paul Post hoeft niet lang te twijfelen over de vraag wie tegen Bulgarije op doel moet staan. “Natuurlijk moet Zoet keepen. Hij is de vaste keeper van PSV en hij speelt constant. Cillessen en Vorm trainen vooral en spelen af en toe een bekerwedstrijdje. Dus ik zie geen enkele reden om Zoet niet in het doel te zetten.”

Post verwijst ook naar AZ-keeper Tim Krul. “Daar zie je duidelijk dat hij wedstrijdritme nodig heeft om weer z’n niveau te halen.“

Wat doet Blind?
De kenners zijn het er dus over eens, maar bondscoach Danny Blind weigerde de afgelopen dagen om z’n voorkeur uit te spreken voor Jeroen Zoet.

Mocht Zoet tóch gepasseerd worden door de bondscoach, dan zou Paul Post het niet raar vinden als de keeper bedankt voor Oranje, zolang Danny Blind bondscoach is.

Of het zover komt? Zaterdagavond weten we meer. Om kwart voor negen trapt Nederland in het Vasil Levski-stadion in Sofia af tegen Bulgarije.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 24 maart 2017 - 21:17
Auteur: Twan Spierts