De beroemde Ice Age-wagen krijgt een nieuw leven in het IJssportcentrum Eindhoven

KRUISLAND - Het was een van de indrukwekkendste praalwagens tijdens carnaval. Met hun Ice Age-wagen gooide bouwclub De Begienurs uit Kruisland hoge ogen bij verschillende optochten. De dieren Scrat, Manfred (Manny), Diego en Sid krijgen nu een tweede leven: bij IJssportcentrum Eindhoven.

Altijd al eens willen schaatsen tussen bekende filmfiguren? Vanaf oktober kan het bij IJssportcentrum Eindhoven. Dan komen de Ice Age-figuren aan en staan schaatsliefhebbers oog in oog met personages. “Onze carnavalswagen heeft écht een goede bestemming gekregen”, zegt voorzitter Henk van Loon van De Begienurs.

Ice Age-wagen overtreffen?
Na de carnaval zette de bouwclub de praalwagen te koop. Van Loon hoopte 3.000 euro te krijgen voor de Ice Age-wagen. Dát bedrag is niet gehaald. “Het onderstel en alle techniek blijven ons eigendom, de ijsbaan heeft alleen de dieren gekocht”, vertelt Van Loon. “De andere onderdelen kunnen we misschien wel hergebruiken.”

LEES OOK: Carnavalswagen op zijn aller allermooist: Ice Age steelt de show

De plannen voor het nieuwe carnavalsseizoen zijn al in volle gang. En natuurlijk hopen de bouwers weer een mooie praalwagen te kunnen maken. Van Loon: “De Ice Age-wagen overtreffen? Dat zal nog moeilijk worden. Maar we gaan er wel voor!”

Schaatsen tussen de dieren
De Ice Age-figuren komen in oktober naar IJssportcentrum Eindhoven. Bij de start van het nieuwe schaatsseizoen kunnen bezoekers dus schaatsen langs de dieren.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 30 maart 2017 - 16:32
Auteur: Mariëlle Wijffelaars