Veel poep en veel plas: kinderboek gepresenteerd in het riool [VIDEO]

BREDA - Poep en plas. Als je kleine kinderen aan het lachen wilt krijgen, moet je daarover beginnen. Dus eigenlijk is het raar dat er nog geen kinderboek was over het riool. Tot nu. Want het Waterschap Brabantse Delta en de gemeente Breda hebben samen een kinderboek gemaakt: Beer en Staartje.

Eén van de schrijvers is Martijn Klootwijk. Hij wil kinderen leren over riolering en water. "Zodat ze weten dat het niet vanzelfsprekend is dat, als je de knop indrukt, de kleine of grote boodschap wordt afgevoerd en dat daarna het water wordt gezuiverd."

Drolletjesrace
En dat het riool smerig is, dat is alleen maar leuk voor kinderen, merkt Klootwijk: "Ik heb het boek nu een paar keer voorgelezen. Het is superleuk om over de vieze dingen te praten. De drolletjesrace die in het boek zit, vinden kinderen geweldig. Daar hebben ze het nog uren over."

Door de WC
Het boek gaat over het jongetje Beer, dat per ongeluk zijn knuffel Staartje door de WC spoelt. Daarna beleeft Beer boven de grond en Staartje in het riool allerlei avonturen.

Het boek 'Beer en Staartje en het grote wateravontuur' is te bestellen via de website beerenstaartje.nl. Van ieder boek dat wordt verkocht, gaat 1 euro naar 'Water for life'.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 30 maart 2017 - 17:10
Auteur: Tom van den Oetelaar