Asperges met zalm, spinazie en biersaus

SON - Ze zijn er weer, de asperges. Culinair entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal geeft je iedere vrijdag een heerlijk recept waarmee je in het weekend aan de slag kunt gaan. Deze week gaat hij dus aan de slag met het witte goud.

Eerst even wat tips voor het koken van de asperges. Schil ze goed, desnoods twee keer. Kook ze vervolgens in een pan water met wat zout. Gebruik 12 gram zout op 1 liter water.

Bij de asperges eten we een lekker stukje zalm, wat spinazie en een biersausje.

Benodigdheden:

- stuk zalm
- paar handen wilde spanazie
- drie eieren
- lekker witbiertje bijvoorbeeld van La Trappe of een Brugs tarwebier

Wat moet je doen?:

Was de wilde spinazie en verwijder de harde steeltjes. Wok de spinazie vervolgens in een beetje roomboter. Haal de spinazie uit de pan en bak hierin de zalm met een beetje peper en zout.

Voor de saus klop je 1 ei en 2 eierdooiers op met het bier en een beetje peper en zout. Doe dit op een laag vuurtje.

Serveer de asperges met de zalm, spinazie en biersaus. Leg er een lekker viooltje bij, maak het gezellig en geniet van de eerste asperges van het seizoen.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 31 maart 2017 - 17:28
Auteur: Daisy Schalkens