'Ik gun Feyenoord de titel van harte', broers Van de Kerkhof zien PSV geen kampioen meer worden

EINDHOVEN - Het is voorbij. PSV kan de titelaspiraties voor dit voetbalseizoen opbergen. Daar zijn de clubiconen Willy en René van de Kerkhof van overtuigd na het dure puntverlies van de Eindhovense landskampioen donderdagavond bij FC Twente.

PSV leek in Enschede af te stevenen op een 2-1 zege, maar in blessuretijd maakte Bersant Celina alsnog gelijk. "Het was dramatisch", verzucht René. "Je staat met 2-1 voor en er is nog een halve minuut te spelen. Dat Guardado - een van de beste spelers van PSV, die alle ins en outs van het voetbal kent - dan zo klungelig de bal verliest... Hij moet de bal gewoon het stadion uitjassen. Dan is het afgelopen en win je met 2-1."

'Klein kansje op tweede plaats'
Door het gelijkspel bedraagt de achterstand van PSV op koploper Feyenoord nu zeven punten. Ajax staat tweede, op vier punten van PSV. "Nu is het wat betreft het kampioenschap over en uit", weet René.

"We hebben misschien nog wel een klein kansje op de tweede plaats. Dan moet PSV van Ajax winnen - dan is Feyenoord kampioen - en dan moet Ajax nog ergens een steekje laten vallen. Het zal heel, heel moeilijk worden. Heel, heel jammer."

PSV-onwaardig
Willy vindt het spel van de Eindhovense ploeg 'PSV-onwaardig'. "Het heeft te maken met concentratie en het feit dat spelers niet echt in topvorm zijn."

Hij wijst onder meer naar de achterhoede. "Die straalt soms paniek uit. En je moet concluderen dat de broers De Jong niet op het niveau spelen waarop ze kúnnen spelen. Als dat allemaal minder is, heb je een niet zo goed PSV. Dat is doodzonde. Wat betreft de titel is het over en sluiten."

Feyenoord
De titelstrijd gaat nu verder tussen Feyenoord en Ajax. "Feyenoord mag van mij kampioen worden", laat René weten. "Als wij thuis van Ajax winnen, is Feyenoord kampioen. Ik gun het die club van harte. Eén keer in de achttien jaar mag dat wel."

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 7 april 2017 - 09:45
Auteur: de Bekker Peter