Vrijdag visdag: diklipharder met pasta

ROOSENDAAL - Culinair entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal geeft je iedere vrijdag een heerlijk recept waarmee je in het weekend aan de slag kunt gaan. Vrijdag = visdag en daarom krijg je dit weekend een recept met Diklipharder.

De diklipharder is een stevig smaakvol visje. Laat je visboer de graten verwijderen en de vis fileren. Dat scheelt werk.

Dit heb je nodig voor 2 personen: 
- 2 diklipharderfilets
- zwarte pasta
- een vleestomaat
- teentje knoflook
- verse peterselie
- 2 rode uien
-
olijfolie

Dit moet je doen:
Zet een pan met ruim water met zou op het vuur. Snipper de ui, pers de knoflook uit, en snij de tomaat op blokjes.

Als dit kookt mag de pasta erin. Kook de pasta beetgaar. Smeer de vis in met peper, zout en een beetje olijfolie. Bak de vis op z'n huid aan in een hete pan. Zet de vis daarna vijf minuten in de oven zodat hij verder gaar kan worden. Wok in de andere pan de ui, knoflook en tomatenblokjes. Voeg de pasta toe. Wok die even mee en breng alles op smaak met peper, zout en olijfolie. Strooi er vervolgens wat verse peterselie over en leg de diklipharder erbij.

Eet smakelijk.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 7 april 2017 - 17:21
Auteur: Daisy Schalkens