PSV spoelt Twente-kater weg tegen Willem II: 'Dit is het beste medicijn'

EINDHOVEN - "Ik ben zeer te spreken over deze wedstrijd. Dit is het beste medicijn tegen de kater van donderdag”, zei PSV-trainer Phillip Cocu na de 5-0 competitiezege op Willem II. De Eindhovenaren spoelden daarmee de bittere nasmaak van het gelijkspel tegen FC Twente (2-2) weg. “De spelers hebben het prima gedaan en het maximale uit de wedstrijd gehaald."

De ruime zege kwam moeizaam tot stand. De eerste helft ontsnapte PSV aan een achterstand en zelf kreeg de regerend kampioen maar weinig kansen. "Het tempo lag heel laag, het moest sneller om ze kapot te spelen. Het ging na rust beter", aldus Van Ginkel, die twee keer scoorde.

“Het ging moeizaam”, aldus Bart Ramselaar, die van Cocu in de basis mocht beginnen. “We moesten er doorheen spelen en dat deden we in de eerste helft niet goed genoeg. Na de 2-0 kwam er meer ruimte en konden we er toch nog een mooie uitslag van maken.”

Hoekschoppen
Een van die doelpunten viel uit een hoekschop. Ook Nicolas Isimat-Mirin scoorde uit een corner. "We trainen meer op hoekschoppen dan voor de winterstop. We hebben er veel profijt van", zei van Ginkel. Cocu: "We trainen vaak op standaardsituaties. Dat zie je terug in de wedstrijden. Het is een van onze kwaliteiten”, zei Cocu, doelend op de kopdoelpunten van Isimat-Mirin en Van Ginkel.

PSV verkleinde de achterstand op koploper Feyenoord tot vijf punten, en moet de laatste vier wedstrijden vier punten zien goed te maken op nummer twee Ajax. “Thuis tegen Ajax wordt heel belangrijk. We zullen alle wedstrijden moeten winnen, maar hebben het niet meer in eigen hand.”

Bart Ramselaar: "We moeten met onszelf bezig zijn, van wedstrijd tot wedstrijd leven en dan zien we wel. Dat maakt 't puntverlies in Enschede extra zuur. Dat is zeker waar."
ZIE OOK: PSV boekt een even ruime als geflatteerde zege op Willem II

print corrigeer
Publicatie: zondag 9 april 2017 - 19:18
Auteur: Redactie