Willem II treurt om afstraffing bij PSV: 'Dat was geen terechte afspiegeling'

EINDHOVEN - Willem II werd uiteindelijk met 5-0 van de mat geveegd, maar na afloop van de wedstrijd tegen PSV ging het toch vooral over de loepzuivere goal van Thom Haye die bij een stand van 0-0 niet toegekend werd.

Het afstandsschot van Haye was ruim over de lijn, waarna de bal weer het veld in stuiterde, maar de scheidsrechter ontging het allemaal. De pechvogel van Willem II zelf zag vrij snel na afloop in de catacomben van het Philips Stadion bijna de humor in van het hoogst curieuze moment. Op de vraag of het de mooiste goal was die hij nooit gemaakt heeft, antwoordde hij: "Ik moet er nu een beetje om lachen, maar het is natuurlijk wel heel erg zuur." 


Zelf kende Haye geen enkele twijfel. "Ik raak hem vol en goed. En iedereen zag dat het een goal was. De scheidsrechter zei dat hij het niet kon beoordelen, maar zijn assistent had het moeten zien. Het was niet een klein beetje over de lijn, maar heel erg ruim."

Van de Looi ergert zich aan houding in tweede helft
Trainer Erwin van de Looi stoorde zich meer aan de manier waarop zijn ploeg de wedstrijd uiteindelijk uit handen gaf. "Daarna geven we uit corners twee goals weg. Echt doodzonde. We wisten het, dat PSV zo gevaarlijk was. Maar we geven te veel ruimte en ineens is het gelopen. Daarna roepen we de problemen over onszelf af door niet meer als team te spelen. Niet iedereen gaf 100%, waardoor PSV naar 5-0 uitloopt. Dat was geen terechte afspiegeling.”

Zo verloor Willem II voor de derde keer deze week. De Tilburgers, elfde op de ranglijst, moeten nu noodgedwongen een pas op de plaats maken. Van de Looi: "Ik stel voor om even niet omhoog te kijken. We moeten hier eerst van herstellen, zondag tegen Go Ahead moeten we er weer staan." "We zweven nu een beetje in niemandsland", zegt Haye. "Hopelijk staan de zaken er volgende week weer anders voor.

Ojo reageert op moeizame verhouding met publiek
Na afloop kwam Funso Ojo nog even terug op het akkefietje van afgelopen woensdag, toen hij na de nederlaag tegen ADO Den Haag boos van het veld liep zonder het publiek te bedanken. Het kwam de vertrekkende Ojo, niet de meest populaire Willem II-speler, op een striemend fluitconcert te staan.

Ook in het Philips Stadion werd de Belg nog uitgefloten door de bezoekende fans van Willem II. "Kritiek op mij accepteer ik. Het was niet handig om weg te lopen. Maar ik sta wel achter de woorden dat ik mijn contract bij Willem II mede niet verleng door de houding van een deel van de fans. De actie was niet slim, maar excuses vind ik te veel."

print corrigeer
Publicatie: zondag 9 april 2017 - 20:19
Auteur: Job van der Zon