Veiling voor Van Goghhuis levert 28.000 euro op: 'Boven verwachting'

ZUNDERT - Het gaat goed met de acties voor het voortbestaan van het Van Goghhuis in Zundert. De crowdfundingsactie die begin maart van start is gegaan, heeft na zes weken al 60.000 euro opgeleverd. In totaal is 100.000 euro nodig.

Het voornaamste onderdeel van de crowdfundingsactie - de veiling - eindigde zondag. Ruim zestig kunstenaars hadden kunstwerken beschikbaar gesteld voor een internetveiling via Katawiki. "De veiling heeft 28.000 euro opgebracht", vertelt Ron Dirven van het Van Goghhuis. "Ik had rekening gehouden - heel voorzichtig - met 10.000 euro en hóópte op 20.000 euro. Dus 28.000 euro overtreft mijn verwachtingen. Ik ben er ontzettend blij mee."

'Alle vertrouwen in'
Dirven heeft er 'alle vertrouwen in' dat het Van Goghhuis de benodigde ton voor het eind van het jaar binnen heeft. "Er komen nog zoveel acties aan. De veiling was natuurlijk een heel groot gebeuren, maar er zijn ook allerlei kleine acties gestart. Komend weekend kom kunstenaar Toon Oomen in het Van Goghhuis. De opbrengst van het werk dat hij daar verkoopt, is voor het Van Goghhuis."

Het zou zelfs kunnen dat de crowdfundingsactie meer dan een ton gaat opleveren. Dat zou helemaal mooi zijn, vertelt Dirven. "Met extra geld kunnen wij extra activiteiten organiseren."

Tekort
Het Van Goghhuis heeft 100.000 euro nodig om het tekort van vorig jaar te dekken én om de begroting voor dit jaar rond te krijgen. Op 1 januari 2018 ontstaat een nieuwe situatie omdat de Brabantse Van Goghinstellingen op die datum intensief samen gaan werken. Voor die samenwerking heeft de provincie al geld gereserveerd. 

print corrigeer
Publicatie: maandag 10 april 2017 - 10:34
Auteur: de Bekker Peter