'Heb weer een klein sprankje hoop', Willy van de Kerkhof ziet Feyenoord nog tikken krijgen

EINDHOVEN - PSV heeft zondag revanche genomen voor het dramatische puntenverlies van donderdag tegen FC Twente. Willem II werd in Eindhoven met 5-0 opzij gezet. Door het gelijkspel van Feyenoord bij PEC Zwolle loopt PSV toch weer wat in op de koploper.

Clubicoon Willy van de Kerkhof zag zondag in het Philips Stadion 'een geweldige wedstrijd'. "Met een hele mooie uitslag. PSV had geen kind aan Willem II." Al kwam de regerend landskampioen wel goed weg, omdat de scheidsrechter een geldig doelpunt van Willem II niet toekende. "Dat werkte in ons voordeel." Lachend: "Gelukkig hebben we in Eindhoven nog geen doellijntechnologie."

'Verdomd jammer'
PSV liep door de zege weer twee punten in op koploper Feyenoord, dat niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel bij PEC Zwolle. 

"Ik denk dat Feyenoord nu toch klappen gaat krijgen", zegt Willy. "Ik denk dat het voor de Rotterdammers nog een hele strijd wordt om de landstitel. Het is verdomd jammer dat wij twee punten in Enschede hebben laten liggen. Dan hadden wij nog volop mee kunnen doen om het kampioenschap. Dat is nu iets moeilijker. Alhoewel, Utrecht en Vitesse zijn moeilijke tegenstanders voor Feyenoord. Ik heb dus nog een heel klein sprankje hoop."

Frank Lammers
In de rust van PSV-Willem II werd stilgestaan bij de PSV-musical waar Mierlonaar Frank Lammers mee bezig is. De nieuwste namen van de cast werden zondag op de grasmat bekendgemaakt. Onder meer filmacteur Cees Geel, twee leden van de voormalige cabaretgroep De Vliegende Panters en stand-upcomedian Steef Cuijpers hebben hun medewerking toegezegd. Eerder werden Joost Prinsen en Erik van Muiswinkel al vastgelegd.

"Het gezelschap ziet er heel leuk uit", vindt René van de Kerkhof. "Het is een mooi idee en ik denk dat de musical een mooie gelegenheid is voor mensen om te zien wat er zich allemaal op de Herdgang heeft afgespeeld."

Zelf hebben René en Willy nog geen kaartjes. "Maar we zullen vast wel uitgenodigd worden."

print corrigeer
Publicatie: maandag 10 april 2017 - 11:15
Auteur: de Bekker Peter