PSV-watchers: ‘Iemand anders voor de groep kan verfrissend werken'

EINDHOVEN - PSV heeft zaterdagavond in sportieve zin een streep gezet onder het huidige seizoen. En dat gebeurde in stijl. In de slotfase tegen ADO Den Haag lieten de Eindhovenaren een bijna zekere overwinning glippen en dat was niet voor de eerste keer.

PSV-watchers Rik Elfrink (Eindhovens Dagblad) en Paul Post (Omroep Brabant) vatten het seizoen van PSV samen. “Een grote teleurstelling en een deceptie. Uit de beker, Europees geen potten kunnen breken en na het gelijkspel van zaterdag is ook de competitie voorbij”, zegt Elfrink in het radioprogramma Sportlunch.

“PSV speelde ook nu weer een slappe wedstrijd”, zegt Paul Post. “Je zag het onheil aankomen. In de eerste helft was PSV heer en meester. Na de rust ging de ploeg meer en meer achteruit lopen. Waarom? ADO Den Haag kreeg alle gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. Waarom Luuk de Jong in gebracht en niet Bergwijn?”

Positie Cocu
In het programma komt ook de positie van trainer Phillip Cocu ter sprake. “Cocu staat nu 4,5 jaar aan het roer van PSV, dat is relatief lang. PSV moet na dit seizoen eens goed gaan nadenken of men met dezelfde technische staf verder wil. Het kan verfrissend werken als er iemand anders voor de groep staat. Bovendien zal de selectie er volgend seizoen waarschijnlijk heel anders uitzien”, zegt Elfrink.

Volgens Post heeft Cocu., mede dankzij twee kampioenschappen, veel krediet heeft gekregen. “Maar dit seizoen was het niet goed. Spelers zijn niet beter geworden, dragende spelers vielen door de mand en als team kon PSV niet meer boven zichzelf uitstijgen. Het sprankelde niet meer. Daar kun je een trainer op afrekenen.”

Volgende week zondag staat de thuiswedstrijd tegen Ajax op het programma. Post: “Daarin staat veel op het spel. PSV heeft niet veel meer te winnen, maar alles te verliezen. De club maakt een moeilijke tijd door, veel mensen zijn ontevreden.” Elfrink: “De achterban heeft zich tot nu toe niet echt geuit, maar is ontevreden. Bij een nederlaag tegen Ajax zal de druk op de clubleiding alleen maar toenemen.”

print corrigeer
Publicatie: zondag 16 april 2017 - 15:32
Auteur: Corné Verschuren