Femke (23) bestolen van 80.000 jeugdfoto’s: ‘Ik ben met een mes naar bed gegaan’

SON EN BREUGEL - Een gezellig paasweekeinde met de familie bij haar moeder in Son en Breugel eindigde voor de 23-jarige Femke Busard uit Zwolle stevig in mineur. Toen ze maandagochtend samen met haar broer Harm naar huis wilde rijden, bleek dat er in hun auto was ingebroken en dat er een tas met twee harde schijven met daarop 80.000 jeugdfoto’s waren verdwenen.

“We hadden de auto alvast ingeladen. Samen zijn we nog even naar binnen gegaan om afscheid te nemen. Toen we terugkwamen was de tas weg. Behalve de foto’s zaten in de tas ook mijn huissleutels en mijn portemonnee met 30 euro”, vertelt Femke.

Jeugdfoto's
De teleurstelling klinkt nog door in haar stem. Femke had de harde schijven meegenomen omdat haar broer nog een paar films uit hun jeugd wilde kopiëren. “Mijn hele jeugd staat op die twee schijven. Ook de foto’s van mijn buitenlandse reizen naar Sri Lanka, Amerika, Nepal en India.” De politie zocht in de omgeving nog naar de dader, maar die is niet meer gevonden.Op de harde schijven stond ook het adres van Femke en dat baarde haar nog de meeste zorgen. Haar huisdeursleutels zaten immer ook in de gestolen tas. Ze moest er niet aan denken dat de inbreker bij haar binnen zou staan. “Omdat het Pasen was moest ik nog een dag wachten om mijn sloten te vervangen. Ik heb een mes mee naar bed genomen. Bij elk geluid zat ik rechtop in bed.”

Toch hoopt Femke dat de inbreker door alle berichten in de media inziet dat de harde schijven voor haar van grote waarde zijn. “Ik hoop dat hij ze bijvoorbeeld dropt bij een politiebureau, zodat ik ze weer terug heb.”

print corrigeer
Publicatie: woensdag 19 april 2017 - 22:05
Auteur: Corné Verschuren