Schoorsteen Roosendaal staat écht scheef: 'Maar dat hoort zo!'

ROOSENDAAL - De schoorsteen van de oude Philipsfabriek staat inderdaad scheef. "Een paar centimeter", bevestigt wethouder Toine Theunis van de gemeente Roosendaal. Maar dat is volgens hem niets nieuws, want de toren was al scheef.

De toren werd recent naar een nieuwe plek verhuisd. "We hebben hem verplaatst, zoals hij stond. Zo hoort dat namelijk met cultureel erfgoed", legt Theunis uit. "Als ie een beetje scheef stond, dan moet ie nu ook een beetje scheef staan." De gemeente gaat er ook niets aan veranderen: "Hij is schitterend zo!" Toeristische attractie
Liever had de wethouder gezien dat de toren een stuk schuiner stond, dan de twee tot drie centimeter die het nu is. "Ik zie het zelf niet. En als ie nou een stuk schever was dan hadden we een mooie toeristische attractie gehad!", lacht hij.


De 44 meter hoge toren werd begin deze maand verhuisd van de Philipsfabriek naar de hoek van de Jan Frederik Vlekkestraat en de Bredaseweg. De schoorsteen moest rechtop en in z'n geheel op z'n nieuwe stekkie aankomen. De toren kwam inderdaad in z'n geheel aan, maar staat of ie ook echt recht stond was de vraag.

Veel Roosendalers wisten zeker dat ie scheef stond. Maar er waren er ook bij die gooiden het op gezichtsbedrog door de flauwe bocht in de weg en mogelijk scheve lantaarnpalen. Nu is het dus berekend en duidelijk: hij staat scheef!

print corrigeer
Publicatie: donderdag 20 april 2017 - 17:10
Auteur: Christel van der Meer | Erik Peeters