CDA wil zo snel mogelijk treinstation bij Eindhoven Airport

EINDHOVEN - Het CDA in de provincie Noord-Brabant wil zo snel mogelijk een intercitystation bij luchthaven Eindhoven Airport. Hiervoor gaan zij vrijdag pleiten tijdens het jaarlijkse debat over de perspectiefnota.

Brainport-regio Eindhoven pleit al langer voor een intercitystation bij Eindhoven Airport, nu sluit het CDA hier ook bij aan. De provincie moet volgens het CDA het voortouw nemen en zorgen dat de procedures worden versneld en gefinancierd. Zo kan het station eerder operationeel zijn dan het eerder geraamde jaar 2030. Er hoeft geen nieuw spoor te worden aangelegd voor dit station.

Bereikbaarheid
"De bereikbaarheid van Eindhoven Airport moet worden verbeterd, gelet op het groeiend aantal reizigers dat via Eindhoven Airport vliegt en de druk op het wegennet rond Eindhoven”, aldus CDA-statenlid Huseyin Bahar, woordvoerder Verkeer & Vervoer.

Toerisme
Het extra station moet ook de bereikbaarheid in de grotere regio verbeteren. Tilburg en Den Bosch zouden met het nieuwe station meer buitenlandse toeristen kunnen aantrekken.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 21 april 2017 - 10:50
Auteur: Stephen Bell