Vrijspraak voor verdachte van overval studentenhuis in Breda

BREDA - De rechtbank in Breda heeft vrijdag een 24-jarige man vrijgesproken van een gewelddadige overval op een studentenhuis in Breda. In december werd een 28-jarige medeverdachte wel veroordeeld tot een gevangenisstraf.

Volgens de rechter moet de verdachte wel hebben geweten dat de overval plaats zou vinden, maar is er geen bewijs dat hij bij de overval aanwezig was.

Stroomstootwapen
Twee gemaskerde mannen drongen in de nacht van 14 op 15 april vorig jaar met een stroomstootwapen het huis aan de Elsstraat binnen. De vier aanwezige studentes werden overmeesterd, geboeid en bedreigd.

Ze moesten hun telefoon afgeven. Ook werd een van de studentes gedwongen geld over te maken en haar pinpasje en pincode af te geven. De overvallers gingen er vervolgens vandoor.

Afgeluisterde gesprekken
De 28-jarige verdachte bekende later dat hij bij de overval betrokken was. Hij werd veroordeeld tot vier jaar cel. Volgens hem waren meerdere mensen bij de overval betrokken, maar hij noemde in afgeluisterde gesprekken nooit expliciet de naam van zijn compagnon.

Volgens de rechtbank blijkt uit Whatsapp-gesprekken tussen de twee verdachten dat de 24-jarige man van de overval af wist. Er zijn echter geen sporen van hem gevonden in het studentenhuis.

Geen camerabeelden
Ook is de verdachte niet te zien op camerabeelden van de pinautomaat die een van de overvallers kort na de overval gebruikte. Bovendien voldoet de verdachte niet aan de signalementen van de daders die de slachtoffers hadden gegeven.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 21 april 2017 - 13:41
Auteur: Redactie