‘Whisky-voice’ Robin Borneman is een onbekende zanger met een miljoenenpubliek

EINDHOVEN - Waarschijnlijk zegt de naam Robin Borneman je weinig of niets. Toch treedt hij jaarlijks op voor miljoenen mensen. Jaarlijks geeft hij in Amerika zestig stadionconcerten op een rij met het Trans-Siberian Orchestra. Nu is hij even terug in Nederland om te werken aan zijn solocarrière.

Vrijdagmiddag was de zanger uit Oss te gast in het programma Muziek&Zo van Eefke Boelhouwers. Daar ging het natuurlijk ook even over zijn Amerikaanse avontuur. Robin werd in 2013 ontdekt door een Youtube-filmpje.

“Ze zochten een whisky-voice en waren bij mij uitgekomen. Ik werd gebeld of ik op auditie wilde komen en op eens zat ik er bij, echt bizar eigenlijk.”

Meet and greats
Sindsdien reist Robin ieder najaar af naar Amerika om te touren met de ruim 20-koppige band. Daar komen jaarlijks zo’n vier miljoen bezoekers op af. En na ieder optreden staan de bandleden klaar voor signeersessies en meet and greats met hun fans.

In Nederland gaat hij een stuk anoniemer door het leven en dat is soms best even wennen. “Dan sta ik daar in de supermarkt een komkommer af te rekenen in alle rust. Het contrast is best groot en dat is soms wel een beetje raar ja.”

Kiezen
Toch zou de zanger niet kunnen kiezen tussen de twee werelden. “Het is allebei mooi, het enorme publiek en het massale van Trans-Siberian Orchestra is heel gaaf. Tegelijkertijd is het ook heel tof om aan mijn eigen muziek te werken, daar word ik heel gelukkig van.”

Robin werkt momenteel aan een soloalbum dat in Oktober uit moet gaan komen. Zaterdag komt er een Live-EP van hem uit.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 21 april 2017 - 19:38
Auteur: Maarten van den Hoven