Tilburgse band Big Marc & Triple Kingsize: “Blues is geen mannending”

EINDHOVEN - Voor bluesmuziek moet je in Tilburg zijn. Big Marc & Triple Kingsize, de band met Jeroen Kant, speelt tijdloze bluesklassiekers van Albert King tot Jimmy Reed. Woensdagmiddag speelden de heren en dame bij Eefke Boelhouwers een paar bluesnummers. Zo heeft Jeroen al bijna een jaar de akoestische gitaar voor een elektrische gitaar ingeruild en wordt bluesmuziek zeker niet als een mannending bestempeld. Of wel?

De frontman is ‘the Big Marc’ Marc bocken. Hij is echt een bluesman in hart in nieren. “Ik heb Albert King, BB King, Freddie King en alle andere ‘Kings’ wel in mijn platenkast staan.”


Jeroen Kant
Singersongwriter Jeroen Kant ken je normaal van de muziek in de categorie mijmerende liedjes en open composities. Dankzij Big Marc & Triple Kingsize staat hij te hengsten op een elektrische gitaar. “Sinds de zomer van vorig jaar is deze band ontstaan na een sessie in café Weemoed in Tilburg. We vonden het spelen van bluesmuziek zo leuk dat we een band zijn gaan vormen.”

Blues, een mannending?
Samen met Judith Renkema op de bas en Luuk Adams op drums is de band compleet. Het valt Eefke Boelhouwers op dat er vrij weinig vrouwen naar een bluesconcert gaan. Op de vraag waarom blues een mannending is, vertelt Bocken dat dit wel meevalt. “Misschien stellen de vrouwen zich bescheiden op voor het podium, drinken ze wat minder bier maar ze zijn er wel.” “Nou dat is niet waar!” interrumpeert Renkema. “Okay, onze Judith is de uitzondering op de regel,” grapt Marc Bocken.

Bij Omroep Brabant speelde de band ‘Wait On Time’, dé knaller van The Fabulous Thunderbirds en ‘Come On (Let The Good Times Roll)’ van Earl King.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 28 april 2017 - 16:17
Auteur: Bob Schellens