'Het is over tussen ons, want je wordt onredelijk als je niet direct je zin krijgt'

WAALWIJK - "Ik hoopte dat je veranderd was, maar wist eigenlijk wel beter. Je wordt nog steeds onredelijk als je niet direct je zin krijgt. Ik adviseer je echt om daarvoor professionele hulp te zoeken."

Het lijkt een brief waarin de iemand een geliefde dumpt, maar in werkelijkheid is het een open brief van Van Mossel Automotive Group in Waalwijk aan de vakbond FNV Metaal. "Het is helaas over tussen ons, lieve FNV. Ik ga op zoek naar een nieuwe gesprekspartner." 


Bij de FNV zijn ze in ieder geval blij dat de directie van Van Mossel humor lijkt te ontwikkelen. De sneer terug van het autobedrijf blijkt gepaard te gaan met een aanbod voor een onderhandelingsafspraak, zo maakt FNV donderdag bekend.

Hoe zat het ook alweer? FNV Metaal plaatste een grappig bedoelde 'personeelsadvertentie' in een lokaal krantje die zogenaamd van Van Mossel afkomstig was. In de advertentie werd gezocht naar een andere werkgever voor het personeel. De huidige directie voldeed volgens FNV namelijk niet meer.

'Belachelijk'
Algemeen directeur Eric Berkhof ontkende de aantijgingen tegenover Omroep Brabant en noemde de kritiek ongefundeerd. "Ze maken zichzelf belachelijk", zei hij over de FNV.

Deze week publiceerde Van Mossel echter zelf ook een grappig bedoelde advertentie. Hierin wordt gezinspeeld op een date die Van Mossel zogenaamd zou hebben met FNV.

Na de verbroken 'relatie' kijkt Van Mossel weer vooruit: "Ik ga nu weer ongelofelijk mijn best doen voor mijn lieve klanten en medewerkers die me ook enorm gesteund hebben bij deze teleurstelling."

LEES OOK: Directeur boos om 'personeelsadvertentie' FNV

Afspraak
"Wij hebben de contactadvertentie met een glimlach gelezen", zegt Bart Plaatje, bestuurder van FNV Metaal. "Naast deze actie stuurde Van Mossel ons ook een officiële brief met daarin de melding dat we een afspraak kunnen maken als we serieuze cao-overtredingen weten te onderbouwen. Dat is dan in ieder geval ook nog een stapje vooruit."

FNV Metaal vindt het niet moeilijk om die overtredingen te onderbouwen, zo blijkt uit de reactie. Volgens de vakbond moeten medewerkers van Van Mossel 'overwerken onder dwang' en is het personeelsregelement 'stiekem aangepast'.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 11 mei 2017 - 17:47
Auteur: Sid van der Linden