Bumperkleven en appen achter het stuur: boetes tot 600 euro op de A67

EINDHOVEN - De politie gaat weggebruikers op de A67 tussen Eindhoven en Venlo vanaf volgende week actief aanspreken op gevaarlijk rijgedrag. Op dat stuk snelweg gebeuren volgens de politie per maand 35 ongelukken.

Afleiding in het verkeer en bumperkleven zijn de belangrijkste oorzaken van de ongevallen. In 30 procent van de gevallen is er een vrachtwagen bij betrokken. De actie richt zich dan ook zeker ook op deze chauffeurs, meldt de politie. 

"We weten dat veel vrachtwagenchauffeurs andere dingen doen tijdens het rijden. Dat is gevaarlijk. Je wilt niet dat een vrachtwagen op een stilstaande file rijdt, omdat de chauffeur met iets anders bezig was", zegt een woordvoerder van de politie.

'Jaknikkers'
Het CBS meldde vrijdag al dat zo'n 12 procent van de automobilisten tijdens het rijden wel eens een appje stuurt. Dus ook die worden in de gaten gehouden. "Jaknikkers, die steeds naar hun mobieltje op schoot kijken, halen we van de weg!'', aldus de politie.

Behalve het aanspreken van de automobilisten zullen agenten waar nodig een boete opleggen. Voor bumperkleven kan die oplopen tot 600 euro. Een boete voor niet-handsfree bellen kost 230 euro.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 19 mei 2017 - 13:49
Auteur: Christel van der Meer